nieuws

Applied Medical breidt Europese hoofdkantoor Amersfoort uit

regios

De eerste paal is geslagen van de 27.000 m2 grote nieuwe huisvesting voor Applied Medical Europe in Amersfoort op 7 april. Deze is drie keer groter dan het huidige hoofdkantoor.

Op industrieterrein De Wieken in Amersfoort realiseert Heembouw vlakbij het huidige Europese hoofdkantoor van Applied Medical van 9.000 m2 een nieuwe productielocatie met kantoor. Applied Medical is een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen. Met de nieuwe locatie worden haar groeiambities op de Europese markt verder vormgegeven.

De nieuwe vestiging van Applied Medical omvat in totaal 27.000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over een productieruimte en magazijn, een zogeheten cleanroom en 8.700 m2 kantoor. Habeon Architecten, dat ook het bestaande kantoor van Applied Medical in Amersfoort heeft ontworpen, maakte het ontwerp voor deze locatie. Heembouw is inmiddels gestart met de bouw. Applied Medical zal haar nieuwe locatie, waar uiteindelijk zo’n 450 medewerkers werkzaam zullen zijn, in mei 2017 in gebruik nemen.

Applied Medical is bij de totstandkoming van dit project geadviseerd door DTZ Zadelhoff Property Transformers en Innax Gebouw en Omgeving. 

Reageer op dit artikel