nieuws

Amsterdam: 18,5 miljoen buitenlandse hotelovernachtingen

regios

Het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Nederland verblijven, is vorig jaar met 8 procent gestegen naar 37 miljoen overnachtingen. Amsterdam is goed voor de helft van alle hotelovernachtingen.

Dat blijkt uit 8 april gepubliceerde CBS-cijfers. Van alle toeristen die Nederland in 2015 bezochten, kwamen de meeste uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Met stip op 1 staan de Duitsers: zij waren goed voor 15 miljoen overnachtingen in Nederland. Dat is 10 procent meer dan het jaar ervoor. Op de tweede plek staan de Belgen (5 miljoen), gevolgd door de Britten (4 miljoen).

De relatief grootste stijging in hotelovernachtingen in 2015 komt op het conto van de Chinezen. Hun aantal hotelovernachtingen in Nederland steeg met 33 procent tot 436.000. Door de economische crisis in Rusland verbleven Russen 25 procent minder nachten in een hotel in ons land. Amsterdam is goed voor de helft van alle hotelovernachtingen.

Gasten uit verschillende landen hebben verschillende voorkeuren voor accommodaties en regio’s in Nederland. Zo overnachten Duitsers en Belgen vaak op bungalowparken of campings. Duitsers en Belgen zoeken de kust op. Belgische toeristen overnachten ook vaak in het binnenland. Britten kiezen juist vaak voor een hotel in onze hoofdstad.

Reageer op dit artikel