nieuws

Amrâth breidt Scheepvaarthuis uit met veertig hotelkamers

regios

Grand Hotel Amrâth Amsterdam is begonnen met de uitbreiding van het Scheepvaarthuis naar 205 hotelkamers. Amrâth zegt daarmee te voorzien in de nog steeds stijgende behoefte aan hotelkamers in Amsterdam.

De uitbreiding betreft veertig hotelkamers waarvan 23 suites en een ondergrondse parkeergarage. Op de huidige binnenplaats van het hotel, die tot op heden onbebouwd was, realiseert Amrâth de uitbreiding. Het nieuwe hotelgedeelte wordt een afspiegeling van de huidige bebouwing aan de overkant van de Buiten Bantammerstraat. Met de aanpassing beschikt het hotel straks over 205 units waarvan 23 suites. De parkeergarage zal ondergronds verwezenlijkt worden en bestaat uit twee lagen met ieder veertien parkeerplaatsen.

Naar verwachting zal de oplevering eind maart 2017 zijn. Voor het uitbreidingsplan is het architectenbureau Kentie en Partners uit Zwanenburg geselecteerd, KBS Bouwtechniek begeleidt de ontwikkeling namens Amrâth Hotels. Tot 2004 had GVB het Scheepvaarthuis in gebruik. Tussen 2004 en 2007 is het monumentale gebouw gerenoveerd en verbouwd tot Grand Hotel Amrâth Amsterdam, dat in juni 2007 de deuren opende.

Reageer op dit artikel