nieuws

Woningproductie Ede flink in de lift

regios

Met 617 nieuwe woningen zijn in de gemeente Ede vorig jaar meer woningen opgeleverd dan verwacht. De grote woningvraag houdt aan, verwacht het gemeentebestuur.

Wethouder Wonen Marije Eleveld, die de cijfers bekendmaakte, is blij met de resultaten over 2015. Van de nieuwe woningen die er in 2015 bijkwamen, is ongeveer de helft huur en de helft koop. De helft van alle nieuwe woningen bestaat uit betaalbare huur en koop. Ede verwacht in 2016 een even grote bouwproductie.

Om te voldoen aan de grote vraag, wil Ede ook de ombouw van leegstaande panden naar woningen stimuleren. De wethouder denkt dat er dit jaar 400 goedkope huurwoningen worden gerealiseerd of in aanbouw genomen. Ede denkt dat tot 2030 de woningvraag hoog blijft. Tot 2030 houdt de Gelderse gemeente rekening met de bouw van 6.000 nieuwe woningen.

Reageer op dit artikel