nieuws

VolkerWessels levert woning binnen dag op

regios

VolkerWessels-onderneming Boele & van Eesteren heeft een woning in het plan Julia’s Morgen in Wateringen binnen één dag gerealiseerd.

De woning is onderdeel van een totaalplan met twaalf duurzame woningen, waarbij elke woning in één dag wordt gebouwd. Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn slechts twee extra weken nodig. Alle woningen zijn reeds verkocht.In de komende jaren ontwikkelen BPD en VolkerWessels Vastgoed op meerdere locaties in het land duurzame energienota-nul woningen. BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt.

VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd. Wim de Haas, directeur BPD Ontwikkeling, voegt toe dat BPD een eigen ontwerplijn ontwikkelt, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. ‘Door deze samenwerking kunnen wij zeer snel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte woningen.’

De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden. De woningen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. De woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen, waarmee eigen energie wordt opwekt. 

 

Reageer op dit artikel