nieuws

Vertraging onderzoek outlet Zoetermeer

regios

Een beslissing over het onderzoek naar de mogelijke komst van Holland Outlet Mall in Zoetermeer van 7.000 m2 is uitgesteld. Er zijn vooral nog veel vraagtekens over de kosten.

Dat bleek tijdens een commissievergadering ’s avonds 1 maart, schrijft het Algemeen Dagblad. De kosten van het onderzoek bedragen 340.000 euro. Er was veel kritiek op de bereidheid van de gemeente om dit bedrag zelf te betalen. De SP meent dat Provast het onderzoek moet betalen. Ook wezen partijen op de forse leegstand in de binnenstad van Zoetermeer. Ze vrezen meer leegstand als de concurrentie van een outletcentrum daar bij komt. Wethouder Mariëtte van Leeuwen benadrukte dat een outlet ook kansen biedt, maar zei bij een beslissing over het onderzoek niet ‘over één nacht ijs’ te willen gaan.

Provast maakte begin dit jaar bekend Holland Outlet Mall in het Woonhart van Zoetermeer te ontwikkelen. Volgens de planning zou de bouwstart volgend jaar zijn. Eind 2019 zou de outlet moeten openen. Dat is een jaar later dan eerder gepland. Het plan van Provast stuitte eerder al op kritiek van winkeliers in het centrum, die het koopjescentrum liever dichter bij hun eigen winkelgebied zien komen. Ook bewoners, die vooral vrezen voor verkeersopstoppingen, zijn kritisch. Het nieuwe outletcenter moet op de plaats van het huidige Woonhart in Zoetermeer komen. Provast verwacht dat de Holland Outlet Mall 5 miljoen bezoekers per jaar kan trekken.

Reageer op dit artikel