nieuws

Veel nieuwe investeringen in West-Brabant

regios

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant begeleidde in 2015 in totaal 27 bedrijven bij hun investeringen in West-Brabant. Door hen wordt ruim 180 miljoen euro in de regio geïnvesteerd, een verdrievoudiging ten opzicht van het voorgaande jaar. Elf bedrijven zijn daarbij van buitenlandse herkomst en samen goed voor 670 nieuwe arbeidsplaatsen.

Dat meldt Rewin. De nieuwe vestigers en uitbreidings-investeringen leveren in totaal 1.572 nieuwe banen op voor de regio West-Brabant.

De belangrijkste klapper qua werkgelegenheid is Logistics Capital Partners dat voor Primark momenteel druk bezig is met de realisatie van een grootschalig distributiecentrum op Borchwerf II in Roosendaal. ‘Dit levert zo’n 500 nieuwe banen op’ vertelt Guido van Liefland, hoofd Vestigen van Rewin. ‘Maar ook vanuit de regio ontstaan leuke initiatieven die we graag ondersteunen” stelt van Liefland. “Zo hebben we Orange Solar Power begeleid dat samen met een Italiaanse partner lichtgewicht flexibele zonnepanelen gaat produceren vanuit een nieuwe vestiging in Roosendaal. Op korte termijn goed voor dertig, maar op termijn voor ruim zeventig banen.’

Reageer op dit artikel