nieuws

TÜV Rheinland in herontwikkelde productie-unit AkzoNobel

regios

De Arnhemse burgemeester Herman Kaiser heeft het herontwikkelde Gebouw SB (4.600 m2) geopend voor TÜV Rheinland Nederland. In het object zat vroeger een productie-unit van Akzo Nobel.

Het in 1941 gebouwde Gebouw SB, eigendom van Industriepark Kleefse Waard (IKW) werd door de AKU tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen. Aan het eind van de oorlog maakte het gebouw enige tijd deel uit van de frontlinie van de geallieerden. Het gebouw kwam gehavend uit de strijd, maar bleek na de oorlog door de solide basis snel te herstellen in zijn functie als cellulosefabriek.
In de jaren daarna werden meermaals wijzigingen in verschillende stijlen aangebracht. Bij de duurzame herontwikkeling heeft IPKW de oorspronkelijke structuur en opzet teruggebracht, waarbij de begane grond in ere is hersteld als plek voor laboratoria en de eerste verdieping is ingericht als fabriekshal.
‘Het was voor ons een grote wens om een bedrijf dat zich bezighoudt met de certificering en validatie van innovaties naar IPKW te halen. Die schakel versterkt de keten van bedrijven hier op het park enorm, waarmee de synergie wordt vergroot’, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke.

TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technische diensten. Met het hoofdkantoor in Keulen (Duitsland) telt de organisatie momenteel 19.300 medewerkers, verspreid over ruim 500 locaties in 69 landen.

Reageer op dit artikel