nieuws

Sigarettenfabriek wordt woningfabriek

regios

Cubicco, een bedrijf dat energieneutrale fabriekswoningen maakt, gaat een gedeelte van de leegstaande sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom in gebruik nemen. Dat meldt Cobouw.

Het Brabantse bedrijf gaat in samenwerking met Aan de Stegge Roosendaal in de fabriek betaalbare, modulaire woningen voor kleine huishoudens maken. De woningfabriek komt in de voormalige timmerfabriek Klaassen, dat een paar jaar geleden door Philip Morris is gekocht.

Cubicco heeft een convenant met de gemeente getekend om werk te bieden aan twintig voormalig medewerkers van Philip Morris en andere mensen met een uitkering. Cubicco wil met zo’n 25 medewerkers starten, maar verwacht snel door te groeien naar 75 tot 80 personeelsleden.

Het is de bedoeling dat de woningfabriek, die dicht bij de A58 en A4 ligt, in mei 2016 operationeel is. De huizen worden, als ze in de hal geassembleerd zijn, met diepladers naar hun bestemming gereden.

Sigarettenfabrikant Philip Morris sloot in 2014 de fabriek in Bergen op Zoom. Op dat moment werkten er zo’n 14.00 mensen.

Reageer op dit artikel