nieuws

Renovatie Haagse Grote Markstraat afgerond

regios

Op 31 maart wordt de Grote Marktstraat in Den Haag officieel geopend na een grootschalige renovatie. Mede dankzij deze investeringen hebben ook retailers en vastgoedpartijen veel kapitaal in het gebied gestoken.

Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad), voormalig wethouder Marjolein de Jong en de voorzitter van de ondernemersvereniging, Hjalmar Prinsen, zullen om 20.45 uur voor het eerst de nieuwe verlichting  aansteken. Aansluitend is er een drumact van Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk. De winkels zijn die avond tot 22.00 uur geopend. De renovatie van de brede winkelboulevard vergde een totale investering van 14,635 miljoen euro, aldus een woordvoerder van wethouder Revis.

Na de voltooiing van de tramtunnel waardoor de trams onder de grond gebracht werden, heeft de straat mooie bestrating, nieuwe banken en bijzondere verlichting gekregen. Architect Lana du Croq maakte het ontwerp voor de herinrichting van de Grote Marktstraat. Ze liet zich inspireren door het Oude Haagse Hof en koninklijke kantpatronen. De Grote Marktstraat moet zo de openlucht balzaal van de Haagse binnenstad worden.

De Grote Marktstraat is een van de belangrijkste winkelgebieden in het centrum van Den Haag. Hier zijn grote warenhuizen gevestigd, zoals de Bijenkorf, Hema en Marks&Spencer. De winkelstraat loopt van het Spui tot de Grote Markt en verbindt verschillende winkelgebieden met elkaar. Met de komst van de nieuwe Passage is het voor het winkelend publiek eenvoudiger om de rest van de Haagse binnenstad te ontdekken. Hierdoor profiteren ook winkels in de historische Passage en de Spuistraat van het succes van de vernieuwde Grote Marktstraat. Ruim 7 miljoen bezoekers komen jaarlijks naar deze winkelstraat.

De Grote Marktstraat is volgens de hofstad nu een aantrekkelijke, internationale winkelboulevard. Zo kan Den Haag zich nog meer onderscheiden van andere steden en ook meer bezoekers trekken. Doordat de gemeente fors heeft geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte, hebben veel grote investeerders hun weg gevonden naar de Haagse binnenstad. Dat is te zien in de vier nieuwe gebouwen die onderdak bieden aan  internationale winkelketens als Primark en Marks & Spencer, aldus Den Haag.

Reageer op dit artikel