nieuws

Hilversum zet in op 1.550 nieuwe woningen

regios

De gemeente Hilversum wil tot en met 2020 1.550 woningen realiseren. De helft is bestemd voor statushouders en lage inkomensgroepen.

Dat blijkt uit de Hilversumse woonvisie 2016-2020 Beweging op de woningmarkt. Van 1.150 stond de bouw al vast. De extra 400 woningen zijn grotendeels (300) bestemd voor vluchtelingen met een verblijfstatus. Het stadsbestuur wil de komende vier jaar 483 sociale huur- en koopwoningen realiseren.

De overige 767 woningen zijn gepland in het middensegment en het hogere segment van de woningmarkt. De opgave bestaat niet alleen uit nieuwbouw maar ook uit transformatie van leegstaande kantoren. Voorbeelden zijn de voormalige LTS in Kerkelanden en een leeg gebouw aan de Heuvellaan tegenover het muziekcentrum van de omroepen.

 

Reageer op dit artikel