nieuws

Groen licht nieuwe terminal Schiphol

regios

Luchthaven Schiphol ontwikkelt definitief een nieuwe terminal en pier. In 2023 moet het project zijn voltooid.

De aandeelhouders van Schiphol, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de Nederlandse Staat en Aéroports de Paris, zijn definitief akkoord met de bouwplannen. Volgens Het Parool is met een project een investering van 1,2 miljard euro gemoeid. Schiphol zelf noemt geen bedragen.

De nieuwbouw moet de internationale concurrentiepositie van Schiphol versterken. De nieuwe terminal, die in 2023 moet zijn opgeleverd, zal jaarlijks zo’n 14 miljoen reizigers verwerken. Het complex wordt ten zuiden van Schiphol Plaza naast de verkeerstoren gerealiseerd. De nieuwe pier zal zowel geschikt zijn voor gewone als grote vliegtuigen. Naar verwachting wordt de pier eind 2019 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel