nieuws

FMT beheert lege Rotterdamse panden

regios

De gemeente Rotterdam heeft besloten het tijdelijk beheer van de panden aan de Schiekade, de Delftsestraat en het Delftseplein in Rotterdam Central District onder te brengen bij leegstandbeheerder FMT, expert op het gebied van het invullen van tijdelijke en structurele leegstand.

De panden huisvesten momenteel bijna 100, veelal creatieve, ondernemers: van vormgevers, webdesigners en architecten tot fotografen, adviesbureaus, filmmakers en horeca. FMT neemt de afspraken met de huidige huurders over, zodat de bedrijven hun werkzaamheden kunnen voortzetten. Dit gebeurt voor het Schiekadeblok in samenspraak met ZUS, dat de conceptbewaking doet. Voor de overige panden aan de Delfstestraat en Delftseplein heeft FMT in het kader van leegstandsbeheer een opdracht tot vulling van de leegstand aldaar.

 

De gemeente is, sinds kort, grotendeels eigenaar van het vastgoed en de grond in dit gebied. Er zal opnieuw onderzocht worden hoe dit deel van het Rotterdam Central District op de lange termijn ontwikkeld gaat worden binnen de (herijkte) gebiedsvisie. De centrale ligging en de mix van wonen, werken, reizen en ontspannen, maken van het Rotterdam Central District een aantrekkelijk gebied met veel kansen voor nieuwe ontwikkelingen.

 

Reageer op dit artikel