nieuws

Eerste paal vernieuwingplan Ridderkerk-centrum

regios

In Ridderkerk is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw in het centrum van Ridderkerk. Woningcorporatie Woonvisie vernieuwt in Ridderkerk-centrum de komende jaren in totaal ruim 400 portiek- en eengezinswoningen uit begin jaren ’50.

Dit is het grootste vernieuwingsplan van Woonvisie tot nu toe. In fase een zijn 202 woningen gesloopt en worden er 164 nieuwe woningen gebouwd. In het nieuwe bestemmingsplan zijn appartementen, grondgebonden seniorenwoiningen en eengezinswoningen opgenomen. 140 woningen krijgen een sociale huurprijs en 24 koop-eengezinswoningen uit begin jaren ’50.

Eind 2016 worden alle woningen opgeleverd door Boele & van Kesteren, onderdeel van VolkerWessels. Fase 2 omvat de sloop van 101 woningen en terugbouwen van 85 energiezuinige woningen.

Reageer op dit artikel