nieuws

Deo Gratias maakt plaats voor Windes

regios

Wethouder Boudewijn Revis van Den Haag heeft op 18 maart 2016 het startsein gegeven voor de sloopwerkzaamheden van Deo Gratias. Het oude woonzorgcentrum aan de Nieuwe Parklaan maakt plaats voor De Windes, een project van Respect Zorggroep en Weboma Ontwikkeling met zowel ruime zorg- als luxe villa-appartementen.

De Windes zal bestaan uit twee torens: ZeeWinde en HaagWinde. In ZeeWinde realiseert Respect Zorggroep een woon-zorgconcept met diverse faciliteiten en hoogwaardige zorgappartementen. De exclusieve villa-appartementen van Weboma Ontwikkeling komen in HaagWinde. De in totaal 28 koopappartementen liggen verspreid over acht woonlagen. Er zijn vijftien verschillende woningtypen beschikbaar, van een driekamerappartement van 73 m2 tot een vrij indeelbaar penthouse van 340 m2. Via een plint die toegang geeft tot de afzonderlijke entrees zijn de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van HaagWinde eenvoudig gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige faciliteiten.

Met de Nieuwe Parklaan en het Westbroekpark enerzijds en de Badhuisweg en de Scheveningse Bosjes anderzijds ligt De Windes op een toplocatie, vindt Weboma Ontwikkeling. Het Kurhaus, het Noorderstrand, de boulevard van Scheveningen en het Circustheater bevinden zich op loopafstand. Het ontwerp is van Cor de Vries van Kolpa Architecten uit Rotterdam. De zandgele gevels verwijzen naar het strand en de bouwstijl doet denken aan de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in de jarendertigstijl langs de Nieuwe Parklaan.

Na de sloopwerkzaamheden zal rond de zomer met de bouw van De Windes worden begonnen. Op 30 januari is de verkoop van de luxe villa-appartementen gestart.  Bijna alle appartementen zijn inmiddels verkocht of staan onder optie.

Reageer op dit artikel