nieuws

Delft zoekt ontwikkelaar voor gebouw van 8.000 m2

regios

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft zoekt een marktpartij voor een vastgoedproject van 8.000 m2 direct naast het oude station van Delft en aan het toekomstige stadspark.

Dat blijkt uit een melding op Tenderned.nl. De aanbesteding vindt plaats onder de naam Veld 3 Noord in Nieuw Delft. Het project bestaat uit de volgende delen: – Het voor eigen rekening en risico ontwikkelen en realiseren van een kopgebouw dat direct naast het oude station en aan het toekomstige stadspark is gelegen. In dit kopgebouw kan een vastgoedprogramma ongeveer 8.000 m2 worden gerealiseerd: hetzij louter voorzieningen, dan wel een combinatie van voorzieningen en woningbouw. Dat is exclusief de bijbehorende parkeerbehoefte.

De drie andere projectdelen zijn: – Het voorzien in de parkeerbehoefte van de functies in het project binnen de eigen kavel; – in de plint van het gebouw dienen voorzieningen te komen die goed aansluiten bij de omgeving; – het aanvragen en tijdig verwerven van alle voor het project benodigde publiek- en privaatrechtelijke toestemmingen. Een optie is om een derde ondergrondse fietsenstalling turnkey te realiseren.

 De tender is op 24 februari gepubliceerd. De sluitingsdatum is 31 maart. Nieuw Delft wordt ontwikkeld door Delft en Ballast Nedam. De ontwikkeling van de spoorzone omvat de bouw van 1.000 nieuwe woningen, 20.000 m2 niet-woonruimte en 23.000 m2 kantoorruimte (exclusief het nieuwe Stadskantoor). De nieuwbouw is vooral gepland rond het station en het nieuwe stadspark. De woningen worden gebouwd in het gebied tussen het Bolwerk en de Mercuriusweg. Het gaat om koopwoningen in de vorm van appartementen en stadswoningen.

Reageer op dit artikel