nieuws

CWZ betrekt nieuwbouw poli voorlopig niet

regios

De nieuwbouw voor de polikliniek Waalsprong van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Oosterhout blijft voorlopig leeg, schrijft De Gelderlander. Ontwikkelaar en huurder discussiëren over de afwerking van het pand.

CWZ betrekt nieuwbouw poli voorlopig niet

Gedelegeerd ontwikkelaar ABC Vastgoed legde eind 2015 de laatste hand aan het gebouw, maar de afwerking is nog niet gestart. De planning was dat de polikliniek van het CWZ in januari 2016 naar het nieuwe onderkomen in de Waalsprong zou verhuizen.

Een woordvoerster van het CWZ kan aan de krant nog geen termijn noemen waarop de ingebruikneming haar beslag krijgt. ‘We hebben nog steeds de wens en de wil om er samen uit te komen. Maar het is complex.’

Directeur Patrick Schlick van ABC vertelt Vastgoedmarkt dat de discussie gaat over de afwerking van vloeren en wanden en de specificaties van installaties. ‘In het bouwcontract is sprake van een standaard kantoorfunctie. Vervolgens heeft het ziekenhuis aanvullende eisen gesteld, onder andere voor een MRI-scanner die wordt geplaatst. Het is een traditionele meerwerkdiscussie.’

Schlick is optimistisch over de uitkomst van de discussie. ‘Rond de zomer wordt het pand opgeleverd.’ ABC Vastgoed treedt op als gedelegeerd ontwikkelaar voor een particuliere eindbelegger.

Reageer op dit artikel