nieuws

BPD en Synchroon ontwikkelen leisure op Wilhelminapier

regios

De gemeente Rotterdam en projectontwikkelaars Synchroon en BPD zijn overeengekomen The Sax Rotterdam te ontwikkelen. Het 6.000 m2 grote leisureproject komt op de Wilhelminapier.

The Sax wordt ontwikkeld aan de voet van de Erasmusbrug, naast het Luxor Theater en de metro. Het project moet een deels zwevende en stedelijke attractie worden, onderdeel van woontorens Philadelphia en de Havana. Het project verbindt de twee torens en biedt plaats aan een restaurant, club, dakterras en een skybar op 150 meter hoogte, naast een hotel en een openbare ondergrondse parkeergarage. De overeenkomst werd getekend op vastgoedbeurs Mipim in Cannes.

De ontwikkeling van de twee torens vindt op dit moment plaats. Ze zullen in de periode van 2018 tot 2020 aan de Rotterdamse haven worden gebouwd. Naast 350 appartementen zal er in deze torens 6.000 m2 beschikbaar zijn voor The Sax. Door de deels zwevende constructies op 75 en 150 meter hoogte zal The Sax ongeëvenaarde uitzichten bieden over de stad, aldus de ontwikkelaars.

Ronald Schneider, locoburgemeester van Rotterdam, stelt dat het project het woonbeleid van Rotterdam ondersteunt. ‘Ons doel is het stimuleren van economische ontwikkeling en levenskwaliteit, vooral voor jonge professionals en de midden- en hogere inkomensgroepen. In samenwerking met investeerders willen wij manieren vinden om meer aantrekkelijke woonomgevingen te creëren, zoals de ontwikkeling van The Sax aan de Wilhelminapier, en woningkwaliteit realiseren die ook in de toekomst zijn waarde behoudt.’ 

Reageer op dit artikel