nieuws

Bouwstart woningproject Norfolkterrein Scheveningen

regios

Van Wijnen Dordrecht begint 15 maart met de bouw van 85 appartementen en veertien eengezinswoningen op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen. Opdrachtgever is ASR Vastgoed Ontwikkeling.

Eind januari tekenden partijen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van dit eerste deelplan ZuidDuin in het project De Zuid. Het appartementenprogramma bestaat uit 52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen. De oplevering van het project zal naar verwachting derde kwartaal 2017 plaatsvinden.

De veertien grondgebonden woningen in ZuidDuin worden ontwikkeld volgens het Homemade-concept van ASR Vastgoed Ontwikkeling, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun eigen woning naar eigen wens kunnen samenstellen. Ze bepalen via een online woonplanner zelf het volume van de woning, de architectuurstijl, de kleur en samenstelling van de gevel, de woningbreedte, de positie van de trap en de indeling van de verdiepingen van de eengezinswoning.

In totaal ontwikkelt ASR op het voormalige Norfolk terrein rond de Derde Haven in Scheveningen 400 woningen (grondgebonden en appartementen), 5.700 m2 commerciële (bedrijfs-)ruimte en 420 parkeerplaatsen. De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. Het eerste deelplan dat wordt gerealiseerd is ZuidDuin aan de Houtrustweg. Op het zuidelijk deel van het Norfolkterrein ontwikkelt woningcorporatie Arcade nog eens 237 woningen. Dit jaar wil de corporatie met de bouw van het eerste deel beginnen.

Reageer op dit artikel