nieuws

Bouwstart Gershwin Brothers Zuidas

regios

De eerste paal geslagen van appartementencomplex Gershwin Brothers op de Zuidas in Amsterdam is op 10 maart geslagen.

Dat meldt DWA, die bij het project is betrokken als installatieadviseur. Als bouwer is Hurks aangesteld. De nieuwbouw bestaat uit 159 vrijesector huurappartementen. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes voorzien en het geheel wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage van twee lagen. Het project wordt gerealiseerd op de hoek De Boelelaan-Buitenveldertselaan in het centrumgebied van de Zuidas.

De twee gebouwen naar ontwerp van LEVS architecten uit Amsterdam zijn een ontwikkeling van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. De gebouwen zijn in samenhang ontworpen, maar hebben ieder een eigen karakteristiek. George, het hoge hoekgebouw, is stoer en sober. Ira staat ernaast en is warmer van kleur, kleiner van schaal en rijker gedetailleerd. In het Gershwin-gebied worden in totaal 1.300 woningen gerealiseerd.

Reageer op dit artikel