nieuws

Bouw Justitieel Complex Zaanstad klaar

regios

De realisatiefase van het Justitieel Complex Zaanstad (JC Zaanstad) is afgerond. Vanaf 1 juni is het JC Zaanstad operationeel.

Dat meldt het Rijksvastgoedbedrijf. Directeur-generaal Jaap Uijlenbroek en Han van Ooste, directeur Pi, een dochteronderneming van InfraRed Capital Partners en Ballast Nedam, ondertekenden op 1 maart het zogenoemde Beschikbaarheidscertificaat.

Het kwalitatief hoogwaardig justitieel complex is in de korte tijd van achttien maanden neergezet. Het nieuwe JC Zaanstad is gebouwd ter vervanging van verouderde accommodaties in de regio. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 68.000 m2 en gaat plaats bieden aan ruim duizend gedetineerden. Kernbegrippen voor het ontwerp zijn: humaan, sober, doelmatig en robuust.

Naast de bouw en coördinatie van de installatietechniek is Ballast Nedam verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer gedurende een periode van 25 jaar, die vanaf 1 maart in gaat.

Reageer op dit artikel