nieuws

Blauwhoed transformeert school naar woningen

regios

Blauwhoed is in Brielle Vesting gestart met de bouw van de eerste fase van het binnenstedelijke transformatieproject De Heeren van Maerlant. Het project bestaat uit 42 woningen.

De ontwikkelaar transformeert de voormalige locatie van het Maerlant College aan de Burgemeester Van Sleenstraat in het historische centrum van Brielle naar een nieuwe woonbuurt. De bouw van De Heeren van Maerlant wordt gedaan door Hazenberg Bouw.

In de eerste fase van De Heeren van Maerlant wordt het oude schoolgebouw van het Maerlant College getransformeerd en worden 21 woningen en appartementen in en om het schoolgebouw gerealiseerd. De volgende fase komt tegenover het oude schoolgebouw en telt wederom 21 woningen.

Volgens André Schoon, wethouder gemeente Brielle, versterkt deze transformatie de woon- en winkelfunctie van de binnenstad. De Heeren van Maerlant is een project van Blauwhoed en Juli Ontwerp & Advies. De ontwikkelaar en de architect wonnen met hun plan de door de gemeente uitgeschreven prijsvraag voor de ontwikkeling.

In en om het schoolgebouw van het Maerlant College komt een divers woonprogramma, dat stedenbouwkundig en architectonisch aansluit op de bestaande buurt en het aangrenzende park. In het schoolgebouw komen appartementen en bijzondere stadsvilla’s, in de omgeving komen, naast de eerder genoemde bungalows, verschillende typen stadswoningen en herenhuizen. 

Reageer op dit artikel