nieuws

Benthem Crouwel ontwerpt ING-hoofdkantoor

regios

ING heeft Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor de nieuwbouw van zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost.

Benthem Crouwel was recent betrokken bij de herontwikkeling van de stations Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal, het Stedelijk Museum Amsterdam en, dichterbij in Amsterdam Zuidoost, de Ziggo Dome. Op 1 juli 2015 maakte ING bekend het huidige hoofdkantoor Amsterdamse Poort te zullen verlaten in 2019. De nieuwbouw op de locatie aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost zal 40.000 m2 (bruto vloeroppervlak) bestrijken, fors kleiner dan het huidige hoofdkantoor.

Het nieuwe ING-hoofdkantoor wordt gerealiseerd door een consortium van OVG Real Estate en G&S Vastgoed. ING wil dat het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Benthem Crouwel heeft een voorlopig ontwerp ontwikkeld in lijn met de klantgerichte en innovatieve Think Forward-strategie.

Er is gekozen voor een gebouw van vijf verdiepingen. ING streeft ernaar dat het gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik. ING wil flexibele manieren van werken bevorderen en ervoor zorgen dat medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING kantoren uit Amsterdam Zuidoost makkelijk met elkaar kunnen werken.

In het gebouw en ook in de omliggende kantoren zullen daartoe plekken gecreëerd worden waar samenwerken wordt gefaciliteerd. In het kantoor zal onder meer ook een ‘innovation café’ worden gerealiseerd waar ING nieuwe producten en klantconcepten kan laten zien. De omgeving van het kantoor zal volgens de plannen worden ingericht als een campusachtig terrein met veel groen, dat erop gericht is om de locatie en omgeving goed met elkaar te verbinden en makkelijk bereikbaar te zijn.

Reageer op dit artikel