nieuws

Arnhem zet woningbouw Meinerswijk door

regios

De gemeente Arnhem blijft inzetten op de bouw van 250 tot 350 woningen in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. Dat blijkt uit een concept-uitwerking van de gebiedsvisie voor de stadspolder.

Arnhem zet woningbouw Meinerswijk door

Dagblag De Gelderlander wist de hand te leggen op de vertrouwelijke notitie. Daaruit blijkt dat de gemeente doorgaat op de lijn van De Eilanden 2.0, een plan voor de combinatie van recreatie met kleinschalige woningbouw. Het plan werd in 2012 voorgesteld door de curator van het failliete Phanos, die half oktober 2015 150 hectare grond in het gebied verkocht aan ontwikkelaar KondorWessels Projecten. Het toestaan van woningbouw zou een voorwaarde zijn om de rest van de ontwikkeling van het gebied te betalen.

Het plan kent tegenstanders, die in woningbouw een bedreiging zien voor de natuur in het gebied. Meinerswijk was van oorsprong een kleiwingebied voor de steenbakkerijen aan de Rijn. In de loop der jaren is het deels veranderd in natte natuur en deels in een rommelige stadsrand.In oktober 2015 stapte GroenLinks uit het Arnhems college, omdat de partij vond dat er hooguit ruimte is voor honderd woningen in het gebied.

Reageer op dit artikel