nieuws

Amsterdam zet rem op sloopvergunningen

regios

De gemeente Amsterdam gaat veel meer oude panden en monumenten proberen te behouden. Vooral als het gaat om huurwoningen zal de stad niet zo snel meer akkoord gaan met sloop.

Dat schrijft Het Parool. Het Amsterdamse bestuur doet hiertoe volgende week een voorstel aan de gemeenteraad. Het reageert daarmee op een motie van de SP, die mede is ondertekend door GroenLinks en steun krijgt van onder meer D66. De motie heeft een meerderheid in de raad. De SP dringt al jaren in heel Nederland aan op terughoudendheid bij de vele sloopplannen.

Vooral commerciële partijen en woningcorporaties schromen volgens de SP in hun bouwdrift niet om prachtige panden en huizen te slopen, die met wat aanpassingen en renovaties een mooi tweede leven zouden kunnen krijgen. De SP stoort zich er vooral aan dat op deze manier goede woonhuizen worden vernietigd, zonder dat zekerheid bestaat over wat daarvoor terugkomt.

Reageer op dit artikel