nieuws

AM ontwikkelt 149 woningen Haarlem-Noord

regios

Gemeente Haarlem en AM willen een intentieovereenkomst sluiten voor de ontwikkeling van het Deliterrein en het naastgelegen Shellterrein in Haarlem-Noord.

AM wil het gebied ontwikkelen tot een woonlocatie met 58 eengezinswoningen en 91 appartementen. De overeenkomst houdt in dat de gemeente en AM samen verkennen hoe te komen tot een haalbaar plan voor de ontwikkeling van de locatie. Het voormalig terrein van de gasfabriek in de Indische buurt Zuid ligt al jaren te wachten op een nieuwe bestemming. De bodemsanering is in 2014 afgerond en de locatie is nu geschikt voor woningbouw.

De nota gaat ter informatie naar de raadscommissie Ontwikkeling. Daarna kan de intentieovereenkomst worden getekend door wethouder Jeroen van Spijk en AM. Het Deliterrein is eigendom van gemeente Haarlem, AM  is eigenaar van het naastgelegen Shellterrein. Het streven is om eind 2016 een koopovereenkomst voor het Deliterrein gereed te hebben, zodat deze locatie en het naastgelegen terrein integraal ontwikkeld kunnen worden. Na het sluiten van de koopovereenkomst, volgt een wijziging van het bestemmingsplan. 

 

Reageer op dit artikel