nieuws

AM levert woonwijk Amsterdam Zuidoost op

regios

AM levert deze maand 76 woningen in Emerald op, de nieuw woonwijk tussen Daalwijkdreef en Egoli (E-buurt) in Amsterdam Zuidoost. Deze zomer worden nog eens honderd woningen opgeleverd.

De gebiedsontwikkeling de E-buurt in Amsterdam Zuidoost bestaat uit 176 koop- en huurwoningen. Het ontwerp komt van Steenhuis Bukman Architecten. Het plan omvat 76 koopwoningen, waaronder 46 rij- en hoekwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen, zes appartementen en vijf vrije kavels. Daarnaast worden honderd vrije sector huurwoningen gerealiseerd in het middeldure segment. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze woningen in portefeuille namens haar klanten.

Op 22 maart gaat om 36 koop- en veertig vrijesector huurwoningen die worden opgeleverd. AM, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Stadsdeel Zuidoost houden hiervoor op 22 maart de  officiële handeling voor bewoners en andere betrokkenen. De oplevering van de tweede fase die bestaat uit veertig koopwoningen en zestig vrije sector huurwoningen, is volgens planning na de zomer van 2016. Alle woningen in de eerste en tweede fase zijn verkocht. Deze maand is gestart met de verhuur van de zestig woningen in de tweede fase. De bouw van zowel de koop- als de huurwoningen is in handen van BAM Woningbouw.

Reageer op dit artikel