nieuws

Almere lokt Amsterdammers

regios

In een straal van 30 kilometer rond Almere is een krant verspreid, Woonexpeditie Almere genaamd, met berichten over wonen en huizen in Almere.

De oplage van de krant is 468.000. De productie was in handen van Almere City Marketing. De krant telt 24 pagina’s en bevat berichten over nieuwbouwprojecten, zelfbouw, ‘karaktervolle’ stadsdelen, pionieren in Oosterwolde en tiny houses. Verder staan er een paar interviews in met tevreden inwoners van Almere. Ook staan er advertenties in de krant, onder meer van makelaars, een bank en een leverancier van raamdecoratie. 

Almere wil groeien naar een stad van 200.000 naar 350.000 inwoners. Daarvoor zijn veel woningen nodig. Op 15 maart 2016 maakte de gemeente bekend 3.500 woningen te ontwikkelen in Almere Poort. Wethouder Tjeerd Herrema zei bij die gelegenheid dat Almere met de woningplannen meer naar Amsterdam wil toegroeien en een kwaliteitsslag wil maken. ‘Het is één van mijn prioriteiten. Vanaf de Hollandse Brug beschouwd is Almere Poort de eerste kennismaking met onze stad. Maar het is ook het meest verwaarloosde gedeelte.’

Op 2 april 2016 vindt in Almere de Woonexpeditie plaats. Op die dag vallen de NVM Huizenroute, de Nieuwbouwdag en de Almeerse Zelfbouwdag samen.

 

Reageer op dit artikel