nieuws

Alibaba kijkt naar Weert voor EDC

regios

De Chinese internetgigant Alibaba heeft zijn oog op Weert laten vallen als mogelijke vestigingsplaats van een groot Europees distributiecentrum (EDC). Het EDC zou moeten verrijzen op een locatie van 20 hectare op bedrijventerrein Kampershoek.

De komst van Alibaba naar Weert zou volgens de regionale omroep 1Limburg het resultaat zijn van handelsmissies van de gemeente Weert naar China. Daardoor is de Midden-Limburgse gemeente op de kaart gezet als mogelijke vestigingslocatie voor een distributiecentrum van de Chinese internetgigant. De afgelopen jaren gingen er, zo meldt L1 vrijdag, verschillende handelsmissies vanuit Weert richting China.

In logistieke hotspot Weert liggen de plannen inmiddels klaar voor een nieuw distributiecentrum van de Chinese internetgigant Alibaba. De Chinese partijtop heeft aan Weert gevraagd of er ruimte is voor vestiging van een nieuw EDC. Weert heeft daarop een plan opgestuurd, zegt wethouder Frans van Eersel tegen L1.

Het Chinese concern is al in zo’n 190 landen actief, en wil in Europa een steviger voet aan de grond krijgen. Bedrijventerrein Kampershoek is in beeld voor een distributiecentrum van de internetgigant.

Reageer op dit artikel