nieuws

Woningen op plek van voormalig SDU-pand Den Haag

regios

Het leegstaande voormalige pand van SDU Uitgevers aan de Binckhorstlaan in Den Haag krijgt vermoedelijk een andere bestemming. Wethouder Boudewijn Revis heeft vijf ideeën voor een combinatie van wonen en werken voor mogelijke kopers.

Het pand aan de Binckhorstlaan, gebouwd in 2003, telt een acht verdiepingen hoog kantoorgebouw plus een uitgestrekte bedrijfshal waar vroeger een drukkerij in was gevestigd. De oppervlakte van de kavel is 19.750 m2. De hal is 9.314 m2 groot, de kantoorruimte 6.933 m2. Aan twee kanten wordt het perceel omgeven door water (Trekvliet). In het bestemmingsplan staat dat uitsluitend kantoorruimte is toegestaan, maar daar gaat de gemeente wat aan doen. Die ziet wel iets in een groene wijk aan het water. 

Reageer op dit artikel