nieuws

Winkelcentrum ’t Rond in Winschoten krijgt facelift

regios

Het overdekte winkelcentrum ’t Rond in Winschoten heeft een facelift en een entree aan de zuidkant gekregen, schrijft het Dagblad van het Noorden. De miljoeneninvestering is gedaan eigenaar Risolta, tevens eigenaar van de Lidl-supermarkt.

Winkelcentrum ’t Rond in Winschoten krijgt facelift

De supermarkt droeg volgens de krant bij in de kosten, omdat het bedrijf fors wilde uitbreiden. De sobere stenen gevel is vervangen door een glazen pui en de liften zijn gedraaid. De Lidl kreeg door de nieuwe entree een rechtstreekse verbinding met de parkeerplaats aan het Liefkensplein.

De renovatie van het winkelcentrum krijgt een vervolg in de sloop van zes appartementen, lokaal bekend als ‘de haak van Winschoten’. De sloop moet ruimte maken voor extra parkeren, groen en een waterpartij. Bakker Bart krijgt daardoor de mogelijkheid een terras te openen aan de zonzijde van het pand.

Volgens Pieter Hofman van Risolta is er vrijwel geen leegstand meer in het centrum door de voorgenomen komst van de kledingwinkels Cecil en Tom Tailor. Alleen op de eerste verdieping staat nog 800 m2 leeg.

Reageer op dit artikel