nieuws

Vertrek oprichter Haussmann tegenslag voor warenhuis

regios

Frans van der Kraan, directeur en medeoprichter van de nieuwe luxe warenhuisformule Haussmann, is opgestapt of ontslagen.

Dat bevestigt zijn persoonlijke assistente tegenover Retailnews.nl. De geruchten over een ontslag wil ze niet bevestigen. Haussmann spreekt zelf van een natuurlijk moment om de leiding over te dragen. Een opvolger voor Van der Kraan is er nog niet. Van der Kraan werkte aan een vijfsterrenwarenhuis aan het Rokin in Amsterdam. Ivy Group – die een huurovereenkomst met Haussmann heeft – ontwikkelt daartoe een winkelcomplex van 7.000 m2 op de locatie van het al gesloopte Fortisgebouw.

Het warenhuis moet najaar 2017 zijn deuren openen. In de strijd met Bijenkorf om het luxesegment leed Haussmann eind vorig jaar een gevoelige nederlaag. Luxe merken als Hermès en Louis Vuitton besloten niet in zee te gaan met Haussmann, omdat Van der Kraan hen geen plaats biedt voor een shop-in-shop. Of deze tegenvaller de reden is voor zijn vertrek, is niet bekend. Het is de vraag of Ivy Group vertrouwen blijft houden in Haussmann. De ontwikkelende belegger werkte nauw samen met Van der Kraan.

Ivy Group zou op zoek kunnen gaan naar een nieuwe exploitant. De aankondiging van de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay om zijn formules in Nederland uit te rollen, zal Ivy Group in dat geval als muziek in de oren klinken.

 

Reageer op dit artikel