nieuws

Tweede Easyhotel Amsterdam naar Arenaboulevard

regios

Exploitant Danzep realiseert een tweede Easyhotel in Amsterdam. Het hotel komt in een te transformeren kantoor aan de Arenaboulevard in Amsterdam.

Dat meldt Danzep in een persbericht. Het eerste Amsterdamse (en Nederlandse) Easyhotel ging in 2011 open in een oud biljartcentrum aan de Ferdinand Bolstraat. Danzep heeft aan de Arenaboulevard een voormalig kantoorpand gekocht, waarin ruimte is voor 131 hotelkamers. De opening staat eind dit jaar gepland. Easyhotel heeft nu drie Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Danzep heeft nog plannen voor een derde hotel in Amsterdam en een bij Schiphol.

Daarnaast kijkt Danzep naar locaties in Utrecht, Antwerpen, Maastricht en Groningen. In Brussel opent Easyhotel eind 2016 zijn eerste Belgische vestiging met 109 kamers. Eind vorig jaar haalde het bedrijf 25 miljoen euro bij ING op voor verdere expansie in de Benelux. Lucas Drewes, operational director van easyHotel, zegt hierover: ‘We zijn erg tevreden met de voortgang van de bouw van de twee nieuwe easyHotels in deze twee hoofdsteden van de Benelux. Onze hotels zijn altijd gevestigd op A-locaties in de stad. Easyhotel Amsterdam Arena Boulevard ligt straks op een steenworp afstand van de Heineken Music Hall, Ziggo Dome en natuurlijk de Amsterdam Arena. Hetzelfde geldt voor easyhotel Brussel dat nabij de grote markt ligt en station Brussel-Centraal ligt.’

Easyhotel is volgens Het Parool het zevende hotel dat in korte tijd de deuren opent in het Arenagebied. Nieuwe hotels zijn onder andere driesterrenformules Holiday Inn Express en Hampton by Hilton. Eind vorig jaar ging in Bullewijk een vestiging open van het Duitse tweesterrengroepshotel AO met 1.150 bedden. 

 

Reageer op dit artikel