nieuws

Twee hotelprojecten Van der Valk in Amsterdam

regios

Van der Valk bevestigt twee nieuwe hotels in Amsterdam te ontwikkelen. Bij station RAI zint het concern op een vijfsterrenhotel, op het Amstel Business Park bij Overamstel komt een viersterrenhotel.

Dat blijkt uit berichtgeving in Het Parool. Van der Valk investeert op Amstel Business Park 25 miljoen euro in een viersterrenhotel met 206 kamers aan de Joan Muyskensweg. In het gebouw komen ook congres- en vergaderruimtes, een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een bar met terras aan het water van de Duivendrechtsevaart. Op de derde etage is bovendien een wellness centrum met buitenzwembad gepland.

Het vastgoedprogramma wordt gerealiseerd in een L-vormig gebouw van 60 meter hoog. De oplevering staat eind 2017 gepland. Volgens het familiebedrijf met bijna honderd hotels in Nederland is de ligging ideaal, met een directe aansluiting op de snelwegen A2 en A10 en dicht bij beurzencomplex RAI ligt en de Amsterdamse Zuidas. Overamstel, tot voor kort vooral bedrijventerrein, ontwikkelt zich steeds meer als hotelwijk. In januari meldde Het Parool al dat het Nederlandse Postillion Hotels zich bij de Spaklerweg vestigt met een congreshotel.

Daarnaast wordt op het nabijgelegen Amstelkwartier momenteel gebouwd aan een hoteltoren van Crowne Plaza. Aan de Muyskensweg is al jaren een megahotel van NH-dochter Mercure gevestigd. Pal tegenover metrostation Overamstel is jaren geleden al een vestiging van de Nederlandse hotelier Pillows gepland.

Van der Valk heeft ook plannen voor een tweede vestiging in Amsterdam op de Zuidas bij NS-station RAI. Daar zint het concern op een hotel met 245 kamers voor de nieuwe vijfsterrenformule Exclusief. Eind december bleek al uit de visie Zuidas van Amsterdam dat Van der Valk een viersterrenhotel in deelgebied Vivaldi voor ogen had. Dat wordt dus een vijfsterrenhotel. De eerste vestiging van dit vijfsterrenmerk opent Van der Valk volgend jaar in Utrecht.

De investering maakt deel uit van een fors investeringsplan van Van der Valk dat erop gericht is om in de drie grootste steden van Nederland, België, Duitsland en Frankrijk vertegenwoordigd te zijn. In Nederland realiseert het concern verder nieuwe hotels in Enschede en Oostzaan en staat de bouw gepland van nieuwe vestigingen in Apeldoorn, Woerden en Tilburg.

Reageer op dit artikel