nieuws

Stadsappartementen in oude huishoudschool Leiden

regios

Keystone Vastgoed transformeert een 3.650 m2 groot monumentaal schoolgebouw aan Rapenburg 23 te Leiden naar zestien stadsappartementen.

Keystone kocht het schoolgebouw twee jaar geleden van de Stichting Regionaal Opleidingencentrum ID College. Deze onderwijsinstelling betrekt in september een nieuwbouwpand aan de Breestraat in Leiden. Het ontwerp van de stadsappartementen is van Locus architecten en Flinterdiep architectuur.

In het rijksmonument komen veertien appartementen variërend in oppervlakte van 77 m2 tot 152 m2. Twee appartementen worden aanzienlijk groter. Keystone realiseert een zevenkamerappartement van 317 m2 en een zeskamerappartement van 194 m2 voorzien van een lift, eigen dakterras en trappenhuis. De woningprijzen liggen tussen 255.000 euro en 1,55 miljoen euro vrij op naam.

De ruimtelijke kwaliteit van de oude huishoudschool moet na de verbouwing naar appartementen tot z’n recht komen met overvloedig daglicht en de royale ruimte. De binnentuin wordt weer in oude glorie hersteld. De bouwstart is voorzien in oktober 2016, de verwachte oplevering is medio 2017. Fick Makelaardij is aangesteld als verkoopadviseur.

 

Reageer op dit artikel