nieuws

Stadgenoot zoekt marktpartijen voor Oostenburg

regios

Stadgenoot zoekt marktpartijen om gezamenlijk eiland Oostenburg, aan de oostzijde van de Amsterdamse binnenstad, tot ontwikkeling te brengen.

Stadgenoot zoekt marktpartijen voor Oostenburg

Op de grond van Stadgenoot kan circa 150.000 m2 woningen, bedrijfsruimte en horeca worden gerealiseerd. De corporatie wil zelf 250 sociale huurwoningen bouwen en de rest van de grond verkopen aan partijen die de visie van Stadgenoot op de transformatie van het eiland delen. De verkoop gaat na de zomer van start, na definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

De partijen die Stadgenoot zoekt, moeten niet alleen een goede grondprijs kunnen betalen, maar ook de visie op de ontwikkeling van het gebied delen en willen realiseren. Peter Kramer, directeur Vastgoed en Ontwikkeling van Stadgenoot: ‘Contrastrijk, levendig en stoer zijn de kernwaarden van eiland Oostenburg. Dit is geen plek voor rechttoe-rechtaan blokkendoosarchitectuur en aangeharkte tuintjes’.

Bestuurder van stadsdeel centrum Boudewijn Oranje benadrukt dat Oostenburg de laatste grote ontwikkellocatie in de binnenstad is: ‘De stad groeit razendsnel en er is nog maar één gebied, zo dicht bij het hart van de stad, waar zo veel kan worden gebouwd. Een gevarieerd aanbod aan woningen. Sociale huur, middensegmenthuur, koop. Misschien een penthouse dat over de hele stad heen kijkt. Mensen die hier werken en uitgaan; veel mensen in een toch rustig gebied. Dat wordt eiland Oostenburg.’

Reageer op dit artikel