nieuws

Ruimte voor vijftig appartementen in Haagse Vogelwijk

regios

Door het vertrek van de sportopleiding naar het Zuiderpark komt er op de oude locatie aan de Laan van Poot in de Haagse Vogelwijk plek voor vijftig luxe seniorenappartementen.

Dat heeft wethouder Joris Wijsmuller de Haagse gemeenteraad laten weten. De Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (Halo) verhuist dit jaar naar de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark. In 2013 had het Haagse stadsbestuur bepaald dat er na de verhuizing zeventig woningen op het Halo-terrein mochten komen. Na protesten over de hoogte van het plan en het verdwijnen van veel groen heeft Den Haag het plan aangepast.

Het appartementencomplex mag nu bestaan uit veertig tot vijftig woningen en mag maximaal 18 meter hoog zijn. Ook zullen de meeste sporthallen en sportvelden blijven. Alleen de tennisbanen verdwijnen in het nieuwe plan. Wijsmuller wil het project laten realiseren door particuliere zelfbouwers. Pas als dat mislukt, schrijft het stadsbestuur een markttender uit. Naar verwachting van de gemeente is de bouwstart eind 2018 en volgt de oplevering eind 2020.

 

Reageer op dit artikel