nieuws

Ontwikkeling BPD-project Zwolle op stoom

regios

BPD denkt binnenkort met de volgende fase van het woningproject Prinsenpoort in Zwolle te beginnen. De projectontwikkelaar had het project in 2010 nog bevroren vanwege de crisis.

Prinsenpoort is een woningontwikkeling aan de rand van de Zwolse wijk Veerallee. BPD ontwikkelt het gebied in samenspraak met de gemeente Zwolle. Het project tussen Veerallee en de A28 bestaat in totaal uit 140 woningen in jaren-30-stijl. Najaar 2015 gingen de eerste tientallen woningen in de verkoop, half februari meldt BPD de start verkoop van acht rijwoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen.

De woningen komen aan de Koning Willem Alexanderstraat. Aan de overkant van de weg zijn al vrijstaande huizen en twee-onder-een-kapwoningen in aanbouw. In 2008 was het toenmalige Bouwfonds Ontwikkeling van plan honderd luxe woningen en 10.000 m2 kantoorruimte op de oude ABN Amro-locatie te realiseren. In 2010 trok de ontwikkelaar de stekker uit het project. Medio 2013, toen de woningmarkt het dieptepunt bereikte, haalde BPD het aangepaste woningplan weer van stal: het woningprogramma was fors uitgebreid en het kantoorprogramma geschrapt.

Reageer op dit artikel