nieuws

Multi levert winkelcentrum Kampen op

regios

Multi heeft winkelcentrum Hanzewijk in de gelijknamige wijk in Kampen opgeleverd. Op 3 februari heeft wethouder Martin Ekker het winkelcomplex van 5.000 m2 geopend voor publiek.

Boven en naast de winkels zijn 87 huur- en koopwoningen gerealiseerd en 300 parkeerplaatsen op het maaiveld. DeltaWonen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen, Multi Netherlands voor het winkelcentrum en de gemeente Kampen voor de inrichting van de openbare ruimte. Multi is ook eigenaar van de winkels. De Nederlandse winkelportefeuille van Multi omvat inmiddels achttien winkelcentra.

Het winkelcentrum bestaat uit een mix van ketens en lokale ondernemers zoals Jumbo, Lidl, Kruidvat, René Vermeij De Echte Bakker, Primera, Kwalitaria/Délifrance, Chinees-Indisch restaurant De Golden Muur en TerStal. Hiermee is het winkelcentrum nagenoeg geheel verhuurd. ‘Na jarenlange voorbereiding is het winkelcentrum gereed. De combinatie van wonen en winkels draagt bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk. Daarnaast is het een aantrekkelijk en duurzaam winkelcentrum met een ambachtelijk karakter’, aldus wethouder Ekker.

Directeur Multi Netherlands Françoise Dechesne zegt als ontwikkelaar en eigenaar ‘trots’ te zijn op het nieuwe winkelcentrum Hanzewijk. ‘Door de centrale ligging en het fraaie plein wordt het de ontmoetingsplek voor de bewoners van de Hanzewijk en omgeving bij het doen van hun dagelijkse en wekelijkse boodschappen.’

DeltaWonen is samen met de gemeente Kampen acht jaar geleden gestart met een omvangrijke herstructurering van de typisch naoorlogse Hanzewijk. Het vernieuwingsplan omvat onder andere de sloop en herbouw van 950 woningen en ook de realisatie van winkelcentrum Hanzewijk is een onderdeel hiervan.

Meer dan 80 procent van het vernieuwingsplan is gerealiseerd. TTDesign, het in-house ontwerpbureau van Multi, is verantwoordelijk voor het concept. Voor de architectonische uitwerking is Heren 5 architecten ingeschakeld. De projectfinanciering is verstrekt door ABN Amro Bank.

Reageer op dit artikel