nieuws

Markt kan bieden op ‘stadspaleizen’ Europakwartier Almere

regios

Almere brengt vanaf 19 februari vijftien kavels in Europakwartier West in Almere Poort op de markt. Het gaat om kleine ‘stadspaleizen’ met maximaal 225 woningen.

Dat schrijft Almere in een persbericht op zijn website. Op vrijdag 19 februari start de gemeente Almere de verkoop van 15 kavels aan de Poortdreef  in Europakwartier West in Almere Poort. De kavels zijn geschikt voor zogenaamde ‘stadspaleizen’;  kleinschalige maar statige appartementenblokken  die per gebouw uit twaalf tot vijftien appartementen bestaan. 

Ontwikkelaars en bouwers die geïnteresseerd zijn in het afnemen van deze  kavels kunnen vanaf vrijdag 19 februari 10.00 uur in het gebiedskantoor in Almere Poort  terecht voor een reservering.  Per ontwikkelende partij mag maximaal één optie op een kavel genomen worden. De gemeente Almere heeft er voor gekozen om de ontwikkelstrook Zicht op Duin aan de Poortdreef kleinschalig  te ontwikkelen en biedt er ruimte aan ontwikkelaars en bouwers om stadspaleizen te bouwen.  In het Europakwartier is al een aantal stadspaleizen ontwikkeld of in aanbouw.

Het Europakwartier kijkt uit op plan Duin van Amvest direct aan het IJmeer. De gemeente Almere kiest ervoor om Europakwartier in Almere Poort van ‘onderop’ te laten ontstaan. Geen grootschalige ontwikkeling, maar een mix van kleinschalige initiatieven die samen een nieuwe wijk maken goed voor enkele honderden woningen, aldus Almere.

 

Reageer op dit artikel