nieuws

Groen licht Assen voor factory outlet center

regios

De gemeenteraad in Assen gaat akkoord met de komst van het factory outlet center bij Assen-Zuid. Tijdens de vergadering van 11 februari stemden negentien raadsleden voor en veertien tegen.

Groen licht Assen voor factory outlet center

Dat meldt RTV Drenthe. Het factory outlet center waar in Assen al een jaar over wordt gesproken zou moeten verrijzen bij het TT Circuit. De binnenstadsondernemers in Assen en omgeving zijn fel tegen, omdat ze bang zijn dat een outletcentrum zorgt voor veel meer winkelleegstand in hun centra.

Ook IVBN (vereniging van instiutionele vastgoedbeleggers), Vastgoed Belang en Detailhandel Nederland zijn tegen. Zij drongen bij de drie noordelijke provincies al aan op duidelijk beleid met duidelijke keuzes voor het versterken van bestaande, toekomstbestendige en perspectiefrijke locaties.

 

Reageer op dit artikel