nieuws

Filantroop koopt honderd huizen Rotterdam voor Syriërs

regios

Stichting De Verre Bergen heeft honderd woningen in Rotterdam gekocht ter huisvesting van Syrische gezinnen.

Dat schrijft Trouw op 29 februari. De stichting is opgericht door de miljardairsfamilie Van der Vorm. Het gaat om woningen die al langer dan zes maanden op de markt waren en rond de 100.000 euro kostten. Met de huuropbrengst zal De Verre Bergen taalcursussen en andere begeleiding financieren. Met het huisvestingsprogramma Stichting Nieuw Thuis Rotterdam wil de filantropische stichting de gemeente Rotterdam helpen.

Rotterdam moet in de eerste jaarhelft 906 statushouders huisvesten. De stichting verwacht dat in juni de eerste gezinnen zijn gehuisvest. Mogelijk wordt het project uitgebreid naar 200 woningen. De familie Van der Vorm is een van de rijkste families van Nederland, met een geschat vermogen van 6,2 miljard euro. Ze bezitten het grootste deel van de aandelen in de investeringsmaatschappij HAL.

Reageer op dit artikel