nieuws

Eindhoven: 800 extra woningen voor statushouders

regios

De regio Eindhoven wil de komende twee jaar 800 extra woningen realiseren voor asielzoekers met een verblijfsvergunning, meldt Omroep Brabant.

Dat staat in het Actieplan Statushouders dat de gemeenten in samenwerking met het COA en woningcorporaties hebben gepresenteerd. De betrokken gemeenten zijn Eindhoven, Best, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. Met hun actieplan willen de Brabantse gemeenten voorkomen dat reguliere huishoudens met een urgente woonvraag worden verdrongen door statushouders.

De gemeenten en de woningcorporaties willen de 800 nieuwe woningen realiseren door nieuwbouw en transformatie van leegstaande kantoorpanden. De initiatiefnemers benadrukken dat de regio Eindhoven momenteel geen problemen heeft om statushouders te huisvesten.

 

Reageer op dit artikel