nieuws

Duwo realiseert 379 studentenunits Delft

regios

Duwo meldt de bouwstart van een studentencomplex met 332 kamers aan de Professor Schermerhornstraat in Delft. Het naastgelegen pand aan Kanaalweg 3A transformeert Duwo naar 47 studentenwoningen.

In het International Student House (ISH) komen ook 1.700 m2 aan voorzieningen waaronder een grand café. Achter de studentencomplexen komt een park met een waterberging. Het ISH-complex wordt gebouwd op de plek waar in het verleden een brandweerkazerne en een hotel stonden. De gebouwen komen op de TU-Noordcampus waar plek komt voor 750 studenten. De studentenhuisvester heeft hier eerder 297 studentenwoningen aan het De Vries van Heijstplantsoen en 95 woningen aan het Mijnbouwplein gerealiseerd.

Voor de herontwikkeling en nieuwbouw van en op de campus werkt Duwo samen met de gemeente Delft en TU Delft. Hoofdaannemer is Waal Bouw, architectenbureau Cepezed is verantwoordelijk voor het ontwerp. De huisvesting op de campus is in het bijzonder bedoeld voor de ongeveer 2.400 buitenlandse studenten die in Delft wonen. De ontwikkeling past bij de gezamenlijke ambitie van Duwo om in Nederland voor 2023 5.000 studentenwoningen te realiseren. Duwo is met 29.000 units al de grootste studentenhuisvester van Nederland, met gebouwen in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Wageningen en Deventer.

Reageer op dit artikel