nieuws

Designhotel in oude meelfabriek Leiden

regios

De voormalige meelfabriek aan de rand van het centrum van Leiden krijgt in het Silogebouw een design viersterrenhotel met tachtig kamers en twintig hotelappartementen. Initiatiefnemer is Arjen van den Hof van Vondel Hotels uit Amsterdam.

Dat blijkt uit berichtgeving op hotel.blog.nl. De Meelfabriek aan Oosterkerkstraat 18 is een industrieel complex dat bestaat uit verschillende grote gebouwen. De stoommeelfabriek werd in 1884 opgericht en moest in 1988 om bedrijfseconomische redenen de deuren sluiten. Projectontwikkelaar Ab van der Wiel kocht De Meelfabriek in 1998. Verschillende delen zijn al getransformeerd naar onder andere woningen en creatieve bedrijfsruimte. Behalve de honderd kamers en appartementen komt er bovenin het torengebouw een skybar met uitzicht over de hele stad.

Het hoge silogebouw is het meest industriële element in De Meelfabriek. De lobby van het Meelfabriek Hotel wordt gerealiseerd met behoud van de betonnen kolommen en de karakteristieke siloschachten.  De silomuren blijven, de kamers worden uitgesneden uit de honingraatstructuur van het gebouw, vloeren en plafonds worden toegevoegd. Het is de bedoeling dat het hotel in de meelfabriek eind 2018 de deuren opent. Het hotel richt zich op zowel toeristen als op de zakelijke markt. Voor Van den Hof, eigenaar van een aantal hotels en horecabedrijven in Amsterdam, gaat het om de eerste vestiging buiten Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel