nieuws

Buurtmoestuin Zaltbommel moet wijken voor woningen

regios

Woningcorporatie Woonlinie in Zaltbommel wil 6 grondgebonden woningen en negen appartementen bouwen op de plaats waar nu buurtmoestuin de Torentuin is gevestigd, schrijft het Brabants Dagblad.

De Torentuin is een moestuin waaraan een groep van zestig vrijwilligers is verbonden die allerhande activiteiten organiseren. De organisatie lobbyt bij lokale politieke partijen voor behoud van de tuin. Op 1 november loopt het tijdelijke contract met de gemeente af.

Woonlinie staat niet afwijzend tegenover een kleinere Torentuin op dezelfde plek. Het college van B & W zal enkele bebouwingsmogelijkheden aan de gemeenteraad presenteren, inclusief bijbehorende kosten. Bij de behandeling van de voorjaarsnota op 7 juli 2016 zal een definitief besluit vallen.

Reageer op dit artikel