nieuws

Breda: ‘Seeligkazerne moet openbare functie krijgen’

regios

Gemeente Breda stelt dat het zuidelijke deel van de Seeligkazerne in Breda in de toekomst een openbare, parkachtige functie moet krijgen, schrijft BN/De Stem.

De gemeente stelt dit als voorwaarde als de onderwijsinstelling De Rooi Pannen ook dat deel van de kazerne wil kopen. De voorwaarde werd door wethouder Alfred Arbouw op 22 februari 2016 geformuleerd tijdens een bijeenkomst van de Bredase stadssociëteit de Gouden Cirkel.

Het parkachtige karakter komt voort uit het plan van de gemeente de rivier de Mark door te trekken tot aan de Vredenburchsingel. Nu stopt de rivier op de hoek van de Markendaalseweg en de Karnemelkstraat.

De Rooi Pannen kocht eerder het kazerneterrein ten noorden van de Fellenoordstraat. In 2018/2019 starten daar de opleidingen MBO Horeca en MBO Toerisme en Recreatie. De onderwijsinstelling wil ook graag het terrein – nu een grasveld en een rijtje woningen – tussen de singels en de Fellenoordstraat kopen van het Rijksvastgoedbedrijf.

De gemeente kan eisen stellen aan de verkoop van het terrein, doordat zij het recht van eerste koop heeft bij gebieden die door het Rijk worden verkocht. Bovendien moet de gemeente instemmen met een gewijzigde bestemming.

Reageer op dit artikel