nieuws

Bouwstart NDSM-project met 955 woningen

regios

COD, Borghese, Verweij Mungra en Bouwinvest hebben op 15 februari de eerste paal geslagen van Nautique Living op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Het project bestaat uit 553 vrije sector huurappartementen, 402 studentenwoningen met commerciële ruimten.

Er komen twee woontorens van 60 meter hoog naar ontwerp van Oever Zaaijer. De toepassing van robuuste materialen kenmerkt de industriële architectuur van de torens. Bij de woningcomplexen worden ook 170 parkeerplaatsen gerealiseerd. De realisatie van Nautique Living wordt in drie fases uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit 250 vrije sector huurwoningen, 402 studentenwoningen en een parkeergarage met daarop een gezamenlijke binnentuin.

Fase 2 betreft 225 vrije sector huurappartementen. De start bouw van fase 2 is voorzien in mei 2016. In Fase 3 worden nog eens 78 woningen gerealiseerd. Nautique Living is een ontwikkeling van Noordas, een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed. Namens COD, Borghese en Verweij Mungra Vastgoed is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de Noordas juridisch begeleid. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw.

In het bijzijn van Laurens Ivens, wethouder Wonen van Amsterdam, werd het officiële startsein gegeven voor de bouw. De 475 vrije sector huurappartementen zijn een belegging van Bouwinvest namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund. De 402 studentenwoningen worden geëxploiteerd  door Student Experience, een onderdeel van Verweij Mungra Vastgoed.

Wethouder Ivens noemt het project een mooi voorbeeld van bouwen voor verschillende groepen. ‘Naast woningen voor studenten is hier plek voor diegene die doorgroeien op de arbeids- en woningmarkt.’ Gert-Wim Bos, directeur COD, zegt met dit grootstedelijke project bij te dragen aan een nieuw stuk stad in Noord. ‘De visie die we een aantal jaren geleden hebben ontwikkeld om op creatieve wijze starters- en studentenwoningen te maken op het NDSM geven we nu fysiek gestalte. Dit is pionieren in optima forma.’

Allard van Spaandonk, directeur Nederland van Bouwinvest: ‘Opnieuw voegen wij een substantieel aantal nieuwe huurwoningen in het middeldure segment toe aan de Amsterdamse markt. Met ongeveer 10.000 nieuwe inwoners per jaar is de behoefte in Amsterdam aan dergelijke woningen heel groot. Het creatieve en nog wat industriële karakter van de voormalige NSDM Werf zal een grote doelgroep zeker aanspreken.’

Reageer op dit artikel