nieuws

Bouwstart megabioscoop Schiedam nabij

regios

Binnen enkele maanden is de bouwstart van een megabioscoop op Schieveste tussen rijksweg A20 en station Schiedam Centrum.

Dat zegt de Belgische ontwikkelaar Argos tegen het AD. Argos realiseert voor de Belgische bioscoopexploitant Euroscoop op de Schiedamse locatie een megabioscoop met elf zalen, goed voor bijna 2.600 plaatsen. Ook ontwikkelt Argos er een parkeergarage met 900 plaatsen, vijf horecazaken, een fitnessschool, een speelparadijs voor kinderen en een hotel.

De geplande bouwstart in januari is vanwege sanering van het terrein met enkele maanden uitgesteld. Volgens de ontwikkelaar kan de bouw binnen enkele maanden van start. Concrex Bedrijfsbouw is aangesteld als aannemer. Het ontwerp van het project is van het Tilburgse Forum Architecten & Planners. Euroscoop heeft in Nederland ook bioscopen in Tilburg en Maastricht.

Schiedam probeerde de locatie al eerder te ontwikkelen. In 2009 liet Schiedam weten ‘geen grond voor verdere samenwerking’ te zien met het toenmalige TCN Property Projects bij de realisatie van het Urban Entertainment Center. Het plan van TCN omvatte 8.500 m2 bioscoopruimte, een poppodium van 2.500 m2, 2.000 m2 fitness en 6.000 m2 horeca. Ook omvatte het project kleine en grote winkels in de multimediabranche van in totaal 16.000 m2 en een entertainmentcenter van 2.500 m2.

 

Reageer op dit artikel