nieuws

Bouwstart gerechtsgebouw Breda

regios

Het Rijksvastgoedbedrijf meldt de bouwstart van het gerechtsgebouw Breda aan de Stationslaan. De nieuwe rechtbank krijgt een oppervlakte van 33.000 m2.

Het consortium InBalans realiseert de nieuwbouw. Dit is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group. Opdrachtgever het Rijksvastgoedbedrijf en toekomstige gebruikers Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming gaven met het consortium en de gemeente Breda gezamenlijk het officiële startsein.

Het ontwerp van het gerechtsgebouw is van Paul de Ruiter Architects en Rob Hootsmans. De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt 33.000 m2 bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Facilicom Bedrijfsdiensten zal dertig jaar de facilitaire dienstverlening faciliteren.

 

Reageer op dit artikel